Yoga

Yoga is naar mijn ervaring ZIJN.

Alles is goed zoals het zich op dit moment in jou voordoet. Ervaar steeds meer de stilte in jezelf, dit door je te trainen in het concentreren en tevens met open aandacht gewaar te zijn. Na elke oefening maar ook tijdens de meditaties. Door je steeds met deze stilte  te verbinden ervaar je steeds meer ruimte om te ervaren wie je werkelijk bent.

Maskers laten jou als vanzelf los. Maskers in de vorm van perfectionisme, maar ook controle en vele andere vormen ervaar je bewuster. Door je telkens te verbinden met de ruimte is daarmee het proces van loslaten begonnen. Doordat je steeds subtieler gaat ervaren wat bij jou past en wat niet geeft dit veel vrijheid en ontspanning.

yoga egmond - meditatie
yoga egmond - Zittende torsie (Ardha)

Opbouw van de lessen

Door zachte oefeningen en geconcentreerde aandacht wordt jouw lichaamsbewustzijn vergroot. Alle herinneringen net als spanningen die niet verwerkt zijn, zijn opgeslagen in jouw lichaam. Door je aandachtig te bewegen met open aandacht (verwelkom alles wat er is) komt er steeds meer bewustzijn. Wat is er allemaal in jou? Hiermee ontstaat ook als vanzelf verbinding met wie je werkelijk bent.

Vandaar dat de lessen beginnen met het aankomen in je lichaam met een korte meditatie en in het nu. Hoe voelt je adem, je lichaam op dit moment aan?

Daarna starten we met een serie zachte oefeningen die in een flow gaan. Elke les staat een deel van je lichaam centraal. Aan het einde van de les nemen we tevens de tijd voor een eindontspanning die ongeveer een kwartier duurt. Daarnaast sluiten we de les af met thee om eventuele ervaringen te delen.

Yoga les ervaren

Wil je ook een keer een yoga les ervaren?
Neem dan direct contact op en meld je aan voor een proefles. Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je op de locatie en het tijdstip van jouw voorkeur een les meedraaien. Schrijf je in voor twee proeflessen voor 15 euro bij yoga Egmond door een mail te sturen of te bellen: info@yogaegmond.nl
06-40925919