Yoga

Yoga is het onder andere bewegen van het lichaam in bewust uitgekozen houdingen. Dit om de Prana (levens energie) in het lichaam te vergroten en het lichaam optimaal in balans te brengen. Kracht en soepelheid. Voor yoga hoef je niet lenig te zijn of vanuit verharding te trainen. De fysieke kant van yoga nodigt je juist uit door zachtheid je lichaam te openen en helen.

Tevens is in de lessen aandacht voor Pranayama, dit zijn adem oefeningen. Deze hebben verschillende effecten onder andere het lichaam van binnenuit openen, Prana (levens energie) laten stromen en het zenuwstelsel / denken tot rust te brengen.

Door meditatie ervaar je steeds meer wat er op dit moment in jou voordoet. Je ervaart steeds meer de acceptatie en ruimte in jezelf. Dit door je te trainen in het concentreren op je adem en het voelen in je lichaam.
Doordat je steeds subtieler gaat ervaren wat bij jou past, geeft dit afstemming, vrijheid, ontspanning en zachtheid.

yoga egmond - meditatie
yoga egmond - Zittende torsie (Ardha)

Opbouw van de lessen

Door zachte oefeningen en geconcentreerde aandacht wordt jouw lichaamsbewustzijn vergroot. Alle herinneringen net als spanningen die niet verwerkt zijn, zijn opgeslagen in jouw lichaam. Door je aandachtig te bewegen met open aandacht (verwelkom alles wat er is) komt er steeds meer bewustzijn. Wat is er allemaal in jou? Hiermee ontstaat ook als vanzelf verbinding met wie je werkelijk bent.

Vandaar dat de lessen beginnen met het aankomen in je lichaam met een korte meditatie en in het nu. Hoe voelt je adem, je lichaam op dit moment aan?

Daarna starten we met een serie zachte oefeningen die in een flow gaan. Elke les staat een deel van je lichaam centraal. Aan het einde van de les nemen we tevens de tijd voor een eindontspanning die ongeveer een kwartier duurt. Daarnaast sluiten we de les af met thee om eventuele ervaringen te delen.

Yoga les ervaren

Wil je ook een keer een yoga les ervaren?
Neem dan direct contact op en meld je aan voor een proefles.
Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je op de locatie en het tijdstip van jouw voorkeur een les meedraaien. Schrijf je in voor twee proeflessen voor 15 euro bij yoga Egmond door een mail te sturen of te bellen: info@yogaegmond.nl

06-40925919