Deze komende week gaan we in de yoga les Yoga Nidra ervaren. De yoga van de slaap. Het is een techniek waarin je je bewust leert ontspannen.

yoga NidraYogi’ s, evenals psychologen en filosofen erkennen het bestaan van drie fundamentele en onderscheidenlijke toestanden van in mensenlijk bewustzijn: wakende staat, de droom staat en de diepe slaap staat. Elk van deze bewustzijnstoestanden is in verband gebracht met patronen van hersenactiviteit (zie tabel) Tussen de toestanden van het waken en dromen ligt een belangrijke staat van gewaarzijn de: hypnagogische toestand.
Dit is de overgangstoestand tussen waken en diepe slaap. In de hypnagogische toestand laat je veel oude spanningen los zowel fysiek als op andere vlakken.
Normaal duurt deze hypnagogische toestand 4 minuten en soms sla je deze fase helemaal over en val je direct in een diepe slaap. Als je direct in slaap valt laat je vaak niet je mentale emotionele en spierspanningen los, waardoor je vaak moe wakker wordt.

In yoga nidra oefen je om in deze hypnagogische toestand te verblijven waardoor je in een diepe ontspanning verblijft en veel oude spanningen kan oplossen. Het geeft vaak veel energie!! Heerlijk gewoon!