Heerlijke chocolade brownies gezond en echt heeeel lekker!
Ik gebruik vaak ipv abrikozen dadels. Smaakt nog lekkerder! Of evt kleine stukjes chocolade toevoegen.
Nodig voor een ovenschaal van 20 x 14 cm:
70 gram ongebrande macademia’s (of cashewnoten)
70 gram walnoten (of andere noten of pitten naar keuze)
60 gram kokosrasp
100 gram ongezadelde abrikozen, in reepjes
Mespuntje zeezout
2 eetlepels kokosolie, gesmolten
2 eetlepels yaconsiroop, honing of rijststroop
4-7 eetlepels (rauw) cacaopoeder, naar smaak
Meng de noten en kokosrasp in de keukenmachine. Laat een paar minuten draaien en voeg dan de rest van de ingrediƫnten toe. Laat de keukenmachine draaien en schraap af en toe met een spatel de wanden schoon.
Proef of het mengsel goed op smaak is.
Voeg zo nodig meer cacaopoeder of zoet toe.
Haal het mes uit de keukenmachine en roer er eventueel een extra smaakmaker door. Bijvoorbeeld 2 eetlepels biologische notenpasta, 30 gram ongezouten pinda’s of een kleine hoeveelheid pure chocolade (minimaal 80%) in kleine stukjes.
Druk het mengsel in de vorm en laat ongeveer twee uur opstijven in de koelkast.
Geniet!